Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Nadívaný bůček

Hodnocení uživatelů:
15 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 750 gramů Nízký bůček bez kosti
  • 3 kusy rohlíky
  • 1 svazek Spařené kopřivy
  • 2 kusy vejce
  • 60 mililitrů mléko
  • 2 lžičky sůl
  • 1 špetka pepř
  • 1 špetka mletý muškátový oříšek
  • 1 lžička kmín

Příprava

  1. Rohlíky nejlépe z předchozího dne nakrájíme na kostičky, vložíme do misky a přidáme spařené jemně nasekané kopřivy.
  2. Vejce rozšleháme s mlékem, solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  3. Směs nalijeme na rohlíky, lehka promícháme a necháme 10 minut stát.
  4. Do masa vyřízneme ostrým dlouhým nožem kapsu, zvenku i uvnitř maso osolíme, naplníme nádivkou a otvor zašijeme nití nebo dobře zajistíme masovými jehlami.
  5. Položíme do pekáčku, povrch nařízneme do kostiček, posypeme kmínem, podlijeme a vložíme do hodně vyhřáté trouby.
  6. Po 10-ti minutách teplotu snížíme a pozvolna pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme a přeléváme šťávou.
Tip: Podáváme s vařenými brambory
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře