Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Nadívaný kapr

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 40 minut 4 porce Náročné Ryby

Ingredience

  • 1 kilogram kapr
  • 1 kilogram mrkev, petržel, pórek
  • 50 gramů celer
  • 1 sklenička mléko
  • 50 gramů stará houska
  • 30 mililitrů sójový olej
  • 1 lžíce máslo
  • 2 kusy vajíčka
  • 1 kus cibule
  • 3 kusy bobkový list
  • 5 zrnek nové koření
  • 2 kostky Knorr Bujón Zeleninový

Příprava

  1. Rybu umyjte, očistěte od šupin, odřízněte ploutve a opláchněte. Nařízněte kůži kolem hlavy a oddělte od masa a svalové hmoty, stahujte nožem od hlavy až k ocasu - dávejte pozor, aby se nepoškodila kůže. Maso na břiše nařízněte, vykuchejte, vnitřek ryby dobře propláchněte, oddělte maso od páteře a důkladně vykostěte.
  2. Housku namočte do mléka a po změknutí z ní mléko vymačkejte.
  3. Cibuli oloupejte, opláchněte, nakrájejte na kostky a osmažte na oleji.
  4. Oloupejte a nakrájejte tlusté plátky celeru.
  5. Maso z ryby, vymačkanou housku, cibuli a celer, mrkev a pórek dvakrát semelte mlecím strojkem.
  6. Do mleté směsi přidejte vajíčka, sůl, pepř, máslo a dobře vše dohromady zpracujte. S touto nádivkou naplňte kůži ryby, zašijte, zaviňte do čisté kuchyňské utěrky a vložte do vařícího se vývaru ze zeleniny, s kostkami Knorr Bujón Zeleninový (2l vody). Nechejte vařit 1 hodinu na mírném ohni.
  7. Po uvaření vytáhněte rybu z vývaru, nákrájejte rybu na plátky a odložte do misky. Ozdobte lístky salátu a plátky citrónu. Servírujte horké s křenovou omáčkou nebo na studeno s tatarskou omáčkou a zelným salátem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře