Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Nakládané a v máku obalované tofu

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
740 minut 25 minut 6 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 40 dekagramů uzeného tofu
  • 2 dl sójové omáčky
  • 5 proužků česneku
  • 2 lžičky soli
  • 0,5 kusu citronu (šťáva)
  • 15 dekagramů mouky
  • 4 dl sójové smetany
  • 10 gramů máku
  • 10 dekagramů sezamových semínek
  • 5-6 lžic extra panenského olivového oleje

Příprava

  1. Sójovou omáčku nalijeme do misky, přimícháme 1 lžíci olivového oleje, citronovou šťávu, 3 stroužky oloupaného a prolisovaného česneku. Mírně osolíme, protože některé sójové omáčky jsou dost slané, raději před dosolováním ochutnáme. Důkladně promícháme.
  2. Uzené tofu nakrájíme na 3x3 cm kostky a dáme do ochucené sójové omáčky. Můžeme klidně nechat marinovat v lednici celou noc, nevadí ale ani pokud je tofu v sójové omáčce pouze hodinu.
  3. Mezitím si připravíme obalovací směs: do misky dáme mouku, do další misky sójovou smetanu, kterou ochutíme solí a prolisovaným česnekem. Ve třetí misce smícháme strouhanku se sezamovými semínky a mákem.
  4. Marinované tofu po jenom obalíme, a dáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem a pečeme 25 minut na 170 stupňů (během pečení tofu otočíme).
Tip: Podáváme s jakoukoliv přílohou, je dobré vyzkoušet i neobvyklé přílohy.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře