Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Nakládané domácí zelí

Hodnocení uživatelů:
90 minut 50 porcí Snadné

Ingredience

  • 50 kilogramů zelí
  • sůl
  • kmín

Příprava

  1. Nakrouháme 50 kg zelí. Připravíme do misky sůl a kmín (dle chuti) . Vše smícháme
  2. Do připravené nádoby dáme veliký igelitový pytel a do něj začneme dávat zelí.
  3. Vhodíme zelí, posypeme solí, kmínem a pak zakryjeme opět zelím a šlapeme nebo tlučeme až pustí vodu. Vždy odebereme.
  4. Postup opakujeme dokud nezpracujeme všechno zelí. Před posledním doplněním už vodu neodebíráme.Poslední zelí přikryjeme lupeny se zelí.
  5. Pak pytel svážeme a zatěžkáme kamenem. Necháme cca 6 týdnů až začne zelí kvasit. Pak igelit rozvážeme a po povrchu vše vyčistíme. Odebereme lupeny, igelit přehneme tak aby k tomu nemohl vzduch, přiložíme kamen a dáme do chladna. Zelí můžeme už kdykoliv odebrat.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře