Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Nakládané maso na gril

Hodnocení uživatelů:
20 minut 30 minut 16 porcí Snadné

Ingredience

  • 16 kusů kotlety
  • 3 kusy malá cibule
  • 6 kusů bobkový list
  • skořice
  • 20 kuliček černý pepř
  • 15 kuliček nové koření
  • 6 lžic hnědý cukr
  • 6 lžic sůl
  • 4 lžíce burbon
  • 10 lžic olej

Příprava

  1. Maso opláchneme, osušíme a položíme do pekáče tak velkého, aby se vešly vedle sebe nebo do uzavíratelného mikrotenového sáčku.
  2. Na maso rozložíme cibuli, bobkový list, kousek skořice, kuličky pepře, nové koření a hřebíček.
  3. V míse smícháme sůl a hnědý cukr, přidáme 2 hrnky horké vodu a šleháme až se cukr a sůl rozpustí. Vmícháme 2 hrnky studené vody, burbón a 2 lžíce oleje.
  4. Touto směsí zalijeme kotlety a několikrát je v roztoku obrátíme. Necháme v chladničce uležet.
  5. Kotlety grilujeme na grilu přikrité v kouři asi 20 minut a nepřikrité 4-7 minut z každé strany dokud nejsou správně propečené.
Tip: Podáváme např. s jablečným křenem a grilovanou zeleninou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře