Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Naše oblíbená hrášková polévka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 5 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 20 dekagramů hrášku může být i mražená
  • 2-3 kusy mrkve
  • 1 kus kořen petržele
  • 2 kusy brambory středně velké
  • 1 kus cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 kusu kedlubny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mouka
  • 2 lžičky mleté papriky
  • sůl
  • petrželka

Na noky

  • 1 kus vejce
  • 1 špetka soli
  • 2-2,5 lžíce mouky

Příprava

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Všechnu ji vložíme do hrnce, podlijeme ji olejem a asi půl dl vody, poté dusíme asi 15 minut.
  2. Přidáme lžíci mouky, mletou papriku a zalijeme vodou. Vhodíme také petrželku. Vaříme, dokud zelenina nezměkne, což netrvá dlouho. Když je hotová, přidáme noky.
  3. Noky uděláme tak, že smícháme vejce se špetkou soli a takovým množstvím mouky, kolik hmota pojme. Poté natrháme do polévky. Pár minut ještě vaříme a je hotovo.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře