Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Nejlepší velikonoční mazanec

Receptynakazdyden.cz
Připravte si úžasné těsto na mazanec, které je vláčné a skvěle si na něm pochutnáte. Výborné i na vánočku!
Hodnocení uživatelů:
20 minut 45 minut Středně obtížné

Ingredience

  • 600 gramů hladké mouky
  • 150 gramů cukru krupice
  • 250 mililitrů mléka
  • 3/4 kostky droždí
  • 2 kusy vejce
  • 120 gramů Hera máslová příchuť
  • 1/4 hrnku rozinek (předem namočíme v rumu)
  • 1 lžička nastrouhané citrónové kůry
  • 1/4 hrnku posekaných mandlí
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nemusí být)

Příprava

  1. Promícháme 1 vejce, cukr, rozpuštěnou heru, přidáme mouku, kvásek,vlažné mléko, citronovou kůru, sůl, vanilkový extrakt a mícháme tak dlouho, až se nám začnou tvořit bublinky. Pak přidáme hrst až dvě nasekaných mandlí, rozinky a zpracujeme.
  2. Těsto necháme vykynout na teplém místě.
  3. Z vykynutého těsta uděláme 1-2 bochánky ve kterých uděláme ve středu kříž, necháme dalších 20 minut dokynout na plechu zakryté utěrkou. Pak bochánek potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.
  4. Mazanec pečeme asi 20 minut na 180 °C a potom 25 minut na 120 °C.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře