Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Nepečený dort s meruňkami

Receptynakazdyden.cz
Výborný nepečený dort plný piškotů, lehkého krému s meruňkami a výbornou pařížskou šlehačkou! Skvělý recept, který musíte vyzkoušet!
Hodnocení uživatelů:
30 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 250 gramů dětských piškotů
  • 50 gramů rybízové marmelády
  • 200 mililitrů smetany ke šlehání
  • 200 gramů lučiny
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 10 gramů práškové želatiny
  • 400 gramů meruňkového kompotu
  • olej a moučkový cukr na vymazaní a vysypání formy
  • 250 mililitrů smetany ke šlehání
  • 50 gramů krupicového cukru
  • 20 gramů kakaa
  • 30 gramů hoblin z bílé čokolády
  • 50 gramů strouhaných mandlí

Příprava

  1. Nejlépe den předem připravíme pařížskou šlehačku na zdobení. Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Necháme ji vychladnout a přes noc uložíme do chladničky.
  2. Kulatou dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Na dno naskládáme po celé ploše piškoty. Zbylé piškoty slepíme marmeládou po dvou k sobě.
  3. Smetanu vyšleháme do tuha a smícháme ji s lučinou a moučkovým cukrem. Meruňky necháme na sítku okapat a šťávu zachytíme do misky. Želatinu namočíme do kompotové šťávy a necháme asi 5 minut bobtnat. Pak ji zahřejeme téměř k bodu varu a horkou nalijeme do připravené lučinové směsi.
  4. Hmotu dobře promícháme a polovinu nalijeme do formy s piškoty. Na náplň rozložíme 2/3 meruněk a piškoty slepené marmeládou. Na ně rozetřeme zbylou náplň a dáme do chladničky asi na 2 hodiny ztuhnout.
  5. Předvařenou smetanu s cukrem a kakaem vyšleháme a pařížskou šlehačku rozetřeme na povrch dortu. Dozdobíme ho zbylými meruňkami a hoblinkami z bílé čokolády. Po obvodu ho obalíme strouhanými mandlemi.
  6. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Vyzkoušejte další skvělé recepty na nepečené moučníky!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře