Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Nepečený jahodový dort

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
50 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 200 gramů dětské piškoty
  • 100 gramů rostlinný tuk Hera
  • 550 jahody
  • 100 gramů krupicový cukr
  • 2 balení vanilkový cukr
  • 20 mililitrů brandy
  • 1 kus chemicky neošetřený citrón
  • 450 gramů smetanový jogurt
  • 250 mililitrů smetana ke šlehání
  • 14 plátků želatina
  • 10 kusů čerstvé jahody na ozdobu
  • meduňka

Příprava

  1. Piškoty dáme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Drobečky nasypeme do mísy a prohněteme se změklou Herou. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme fólií a piškotovou hmotu do ní na dno vtlačíme.
  2. Jahody očistíme, rozmixujeme, osladíme krupicovým i vanilkovým cukrem a ochutíme brandy. Tři lžíce jahodového pyré si necháme na ozdobení.
  3. Citron dobře omyjeme a osušíme. Ostrouháme z něj kůru, vymačkáme šťávu a oboje vmícháme spolu s jogurtem do jahodové směsi.
  4. Smetanu vyšleháme do tuha. Želatinu namočíme do trochy studené vody a necháme ji nabobtnat. Pak ji zahřejeme, necháme rozpustit a vmícháme do náplně. Nakonec do ní zlehka zapravíme šlehačku – malou část si necháme na ozdobu.
  5. Náplň rozetřeme na korpus, potřeme ji zbylou šlehačkou a ozdobíme jahodovým pyré. Dort uložíme na 2 až 3 hodiny do chladničky zatuhnout. Poté ho ozdobíme kousky jahod a meduňkou.
  6. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře