Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Nepečený jahodový dort
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
50 minut
12 porcí Středně obtížné
Ingredience
- 200 gramů dětské piškoty
- 100 gramů rostlinný tuk Hera
- 550 jahody
- 100 gramů krupicový cukr
- 2 balení vanilkový cukr
- 20 mililitrů brandy
- 1 kus chemicky neošetřený citrón
- 450 gramů smetanový jogurt
- 250 mililitrů smetana ke šlehání
- 14 plátků želatina
- 10 kusů čerstvé jahody na ozdobu
- meduňka
Příprava
- Piškoty dáme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Drobečky nasypeme do mísy a prohněteme se změklou Herou. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme fólií a piškotovou hmotu do ní na dno vtlačíme.
- Jahody očistíme, rozmixujeme, osladíme krupicovým i vanilkovým cukrem a ochutíme brandy. Tři lžíce jahodového pyré si necháme na ozdobení.
- Citron dobře omyjeme a osušíme. Ostrouháme z něj kůru, vymačkáme šťávu a oboje vmícháme spolu s jogurtem do jahodové směsi.
- Smetanu vyšleháme do tuha. Želatinu namočíme do trochy studené vody a necháme ji nabobtnat. Pak ji zahřejeme, necháme rozpustit a vmícháme do náplně. Nakonec do ní zlehka zapravíme šlehačku – malou část si necháme na ozdobu.
- Náplň rozetřeme na korpus, potřeme ji zbylou šlehačkou a ozdobíme jahodovým pyré. Dort uložíme na 2 až 3 hodiny do chladničky zatuhnout. Poté ho ozdobíme kousky jahod a meduňkou.
- Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Žádný nový komentář.