Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Nepečený kefírový dort s rybízem

Receptynakazdyden.cz
Výborný osvěžující dort s kefírovým krémem a jemně nakyslým rybízem. Osvěžte se v létě skvělým dezertem!
Hodnocení uživatelů:
25 minut 5 minut 12 porcí Snadné

Ingredience

  • 200 gramů máslových sušenek
  • 2 lžíce mléka
  • 100 gramů rostlinného tuku Hera
  • Hera na vymazání formy
  • 300 gramů červeného rybízu
  • 1 chemicky neošetřená limetka
  • 500 mililitrů kefíru
  • 150 gramů moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 15 gramů práškové želatiny
  • 1 červené dortové želé

Příprava

  1. Rybíz omyjeme, necháme ho okapat a pomocí vidličky stáhneme ze stopek. Sušenky nastrouháme nebo na jemno rozdrtíme a zvlhčíme mlékem. Přidáme změklou Heru a ze směsi vypracujeme vláčnou hmotu. Vtlačíme ji na dno vymazané dortové formy o průměru 20 cm.
  2. Limetku důkladně omyjeme, osušíme, ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Oboje promícháme s kefírem, moučkovým a vanilkovým cukrem. Želatinu vsypeme do 80 ml studené vody, zamícháme a 5 minut necháme bobtnat. Poté ji zahřejeme, za stálého míchání přivedeme skoro k varu a rozpustíme. Horkou želatinu vlijeme do ochuceného kefíru a dobře rozmícháme. Když směs začne houstnout, vsypeme do ní polovinu rybízu a rozetřeme ji na sušenkový korpus.
  3. Dort necháme v ledničce alespoň 2 hodiny ztuhnout. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu. Povrch ztuhlého dortu posypeme zbylým rybízem a zalijeme želé. Dort vrátíme do ledničky a necháme zcela ztuhnout.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Vyzkoušejte další skvělé recepty na nepečené moučníky!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře