Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Nepečený kefírový dort s rybízem
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Výborný osvěžující dort s kefírovým krémem a jemně nakyslým rybízem. Osvěžte se v létě skvělým dezertem!
Hodnocení uživatelů :
25 minut
5 minut
12 porcí Snadné
Ingredience
- 200 gramů máslových sušenek
- 2 lžíce mléka
- 100 gramů rostlinného tuku Hera
- Hera na vymazání formy
- 300 gramů červeného rybízu
- 1 chemicky neošetřená limetka
- 500 mililitrů kefíru
- 150 gramů moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 15 gramů práškové želatiny
- 1 červené dortové želé
Příprava
- Rybíz omyjeme, necháme ho okapat a pomocí vidličky stáhneme ze stopek. Sušenky nastrouháme nebo na jemno rozdrtíme a zvlhčíme mlékem. Přidáme změklou Heru a ze směsi vypracujeme vláčnou hmotu. Vtlačíme ji na dno vymazané dortové formy o průměru 20 cm.
- Limetku důkladně omyjeme, osušíme, ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Oboje promícháme s kefírem, moučkovým a vanilkovým cukrem. Želatinu vsypeme do 80 ml studené vody, zamícháme a 5 minut necháme bobtnat. Poté ji zahřejeme, za stálého míchání přivedeme skoro k varu a rozpustíme. Horkou želatinu vlijeme do ochuceného kefíru a dobře rozmícháme. Když směs začne houstnout, vsypeme do ní polovinu rybízu a rozetřeme ji na sušenkový korpus.
- Dort necháme v ledničce alespoň 2 hodiny ztuhnout. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu. Povrch ztuhlého dortu posypeme zbylým rybízem a zalijeme želé. Dort vrátíme do ledničky a necháme zcela ztuhnout.
- Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Vyzkoušejte další skvělé recepty na nepečené moučníky!
Žádný nový komentář.