Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou

Výborný a osvěžující recept na nepečený dort se zakysanou smetanou. V létě je možné použít čerstvé ovoce.
Hodnocení uživatelů:
30 minut 20 porcí Snadné Jemně pálivé Bezmasé

Ingredience

  • 2 balení dětských piškotů
  • 3-4 balení zakysané smetany
  • dle chuti cukr moučka
  • 1 balení šlehačky
  • 1-2 skleničky kompotovaného ovoce
  • 1 želatina v prášku

Příprava

  1. Připravíme si formu na dort. Dno poklademe dětskými piškoty, aby bylo zcela pokryté. V misce si mezitím smícháme zakysané smetany a ušlehanou šlehačku, osladíme cukrem podle toho jak kdo má rád a část navrstvíme na piškoty. Poklademe ovocem. Pokud používáme kompot, přecedíme šťávu do rendlíku...později použijeme do želatiny.
  2. Na ovoce dáme piškoty a opět zakryjeme smetanovou směsí a poklademe ovocem. Poslední vrstvu piškotů a smetany a nakonec ozdobně položíme ovoce. V rendlíku připravíme želatinu podle návodu na sáčku. Každý výrobce udává jiný poměr ovocné šťávy a sypké želatiny.
  3. Necháme trošku vychladnout a nalijeme na dort. Kdo nemá rád želatinu, nechá vrchní vrstvu jen s ovocem. Dáme do chladu, nejlépe přes noc a pak už jen papkáme. Dobrou chuť.
Tip: Vyzkoušejte další skvělé recepty na bábovky, koláče a dorty.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře