Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Newyorský Cheesecake

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
25 minut 50-60 8-10 porcí Středně obtížné

Ingredience

korpus

náplň

  • 1 kus citrón
  • 3 lžíce kukuřičná mouka
  • 450 gramů jemný tvaroh nebo ricotta
  • 200 gramů světle hnědý cukr
  • 2 balení vanilkový cukr Dr. Oetker
  • 5 kusů vejce
  • cukr moučka

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 150°C (elektrickou troubu).
  2. Na jemno rozdrťte sušenky v mixéru nebo dejte sušenky do igelitového pytlíku a válečkem je rozdrťte na malé drobečky. Rozpusťte Heru ve velkém hrnci a pak do ní vmíchejte nadrcené sušenky. Do vymazané (nebo vyložené pečícím papírem) kulaté dortové formy rozprostřete korpusovou směs, kterou pořádně zamačkejte do formy zadní stranou lžíce.
  3. Pořádně horkou vodou omyjte citron a nastrouhejte z něj kůru do velké mísy. Vymačkejte citron a 2 lžíce šťávy přidejte ke kůře (zbytek šťávy nepoužijeme). Smíchejte kukuřičnou mouku s citronem a tvarohem a cukrem, použijte mixer nebo vařečku. Oddělte žloutky z jednoho vejce od bílku. Smíchejte žloutek s tvarohovou směsí. Postupně do směsi přidejte ostatní vejce a promíchejte.
  4. Nalijte tvarohovou směs na sušenkový korpus a dejte péct do předehřáté trouby. Pečte 50-60 minut dokud není náplň kompaktní.
  5. Vypněte troubu, otevřete dvířka a nechte cheesecake vychladnout v troubě. Cheesecake zakryjte potravinovou folií a dejte na den nebo jen přes noc ztuhnout do lednice. Odstraňte okraj formy, posypte moučkovým cukrem a úzkým nožem cheesecake rozkrájejte na 8-10 kousků.
Tip: Místo obyčejných sušenek použijte celozrnné, zázvorové nebo jinak ochucené sušenky.
Tip: Před servírováním posypte cheesecake směsí cukru a skořice nebo kakaa.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře