Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Nilský okoun v bazalko-parmezánovém pestu

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 2 porce Středně obtížné Ryby

Ingredience

  • 300 gramů filet nilského okouna
  • 5 dekagramů sýr Parmegiano Reggianno
  • 10 kusů větší lístky bazalky
  • dle chuti přepuštěné máslo, olivový olej hrubá mořská sůl

Příprava

  1. Filet z okouna naporcujeme na cca 3 kousky.
  2. V hmoždíři si uděláme pesto z 10 na jemno ručně natrhaných lístků bazalky, ½ kávové lžičky hrubozrnné mořské soli a dle potřeby olivového oleje cca 1 polévková lžíce. Potřeme dobře rozetřeným pestem kousky okouního filetu a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu.
  3. Filet okouna nakrájený na kousky a obalený bazalko-parmezánovým pestem pomalu opečeme na přepuštěném másle, dokud není maso kompletně propečené a poté necháme odpočinout na pánvičce ve výpeku z přepuštěného másla.
Tip: Podáváme s vařenou zeleninou, tatarkou a nejlépe čerstvě upečenou bagetou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře