Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Noblesní salát z lišek a brambor

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Příprava

  1. Lišky osmahneme na másle. Větší houby přepůlíme, menší necháme vcelku. Při smažení nespěcháme se solením, to uděláme až na samý závěr.
  2. Uvaříme brambory ve slupce. Použijeme salátovou odrůdu, která má pevnou strukturu a brambory se nám nerozvaří.
  3. Osmažené lišky z pánve vyndáme a osmahneme šalotku. Když cibule začíná zlátnout, zakápneme ji balsamicovým octem a kapkou sherry. Když všechnu tekutinu vstřebá, je hotovo. Brambory jsou touto dobou uvařeny a tak je začneme (ještě horké) loupat a překrájíme na plátky. Do mísy s takto připravenými bramborami přidáme osmažené lišky na másle, smaženou cibuli, osolíme, opepříme a promícháme.
  4. Jako salátová zálivka je ideální majonéza Hellmann´s. Ideálně poslouží i hotový produkt. Pro vylepšení chuti přidáme nakládané kapary a natrhané lístky rukoly.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře