Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Obalované houby s houbovou rýží

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 2-3 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Na rýži

  • 1/2 hlávka hub nožiček
  • 25 dekagramů předvařené rýže 2 sáčky
  • 1 svazek petrželky
  • 1-2 lžičky pepře černého, mletého
  • 2-3 lžička Knorr Aromat
  • 2 lžíce oleje
  • 1 kus Knorr Bujón Zeleninový

Na obalované houby

  • 1/2 kilogram hub kloboučky ať nejsou příliš velké a snažme se najít stejnou velikost

Na trojobal

  • 2 kusy vejce
  • mouka
  • strouhanka

Na smažení

  • stolní olej

Příprava

  1. Houby očistíme, odstraníme nožičky, ty pak podusíme a přidáme do rýže. Petrželku omyjeme a nasekáme na drobno.
  2. Do hrnce dáme lžíci oleje, nasypeme rýži a opražíme ji. Když zrůžoví přidáme pepř, dochucovadlo, smícháme a přidáme 4 dl polévky ze zeleninového bujónu, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme.
  3. Nožičky hub nakrájíme na kolečka a na malém množství oleje podusíme.
  4. Kloboučky obalíme v trojobale (mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme je v rozpáleném oleji. Po usmažení je necháme na papírové utěrce, která odsaje přebytečný olej.
  5. Když je rýže témeř měkká, přidáme k ní houby a vše promícháme. Pokud ještě vidíme tekutinu, necháme ji bez pokličky odpařit. Když rýži definitivně sejmeme z plotny, tak do ní vmícháme ještě nadrobno nasekanou petrželku.
Tip: Podáváme s tatarskou omáčkou nebo s česnekovou zakysanou smetanou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře