Obalované houby s houbovou rýží

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Obalované houby s houbovou rýží
10 minut 20 minut 2-3 porce Středně obtížné Bezmasé


Ingredience

Na rýži

  • hub nožiček - 1/2 hlávka
  • předvařené rýže 2 sáčky - 25 dekagramů
  • petrželky - 1 svazek
  • pepře černého, mletého - 1-2 lžičky
  • Knorr Aromat - 2-3 lžička
  • oleje - 2 lžíce
  • Knorr Bujón Zeleninový - 1 kus

Na obalované houby

  • hub kloboučky ať nejsou příliš velké a snažme se najít stejnou velikost - 1/2 kilogram

Na trojobal

  • vejce - 2 kusy
  • mouka -
  • strouhanka -

Na smažení

  • stolní olej -

Příprava

  1. Houby očistíme, odstraníme nožičky, ty pak podusíme a přidáme do rýže. Petrželku omyjeme a nasekáme na drobno.
  2. Do hrnce dáme lžíci oleje, nasypeme rýži a opražíme ji. Když zrůžoví přidáme pepř, dochucovadlo, smícháme a přidáme 4 dl polévky ze zeleninového bujónu, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme.
  3. Nožičky hub nakrájíme na kolečka a na malém množství oleje podusíme.
  4. Kloboučky obalíme v trojobale (mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme je v rozpáleném oleji. Po usmažení je necháme na papírové utěrce, která odsaje přebytečný olej.
  5. Když je rýže témeř měkká, přidáme k ní houby a vše promícháme. Pokud ještě vidíme tekutinu, necháme ji bez pokličky odpařit. Když rýži definitivně sejmeme z plotny, tak do ní vmícháme ještě nadrobno nasekanou petrželku.
Tip: Podáváme s tatarskou omáčkou nebo s česnekovou zakysanou smetanou.
Tisk Zavřít