Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Obalovaný hermelím s jasmínovou rýží ochucenou sýrem a houbami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 25 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Na obalovaný hermelín

  • 40 dekagramů hermelínu 4 kusy po 10 dkg
  • mouka
  • kus vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení

Na rýži

  • 1 hrnek rýže jasmínové
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 kus Knorr Bujón Zeleninový
  • sůl
  • pepř
  • 20 dekagramů hub mohou být i mražené
  • 10 dekagramů sýra strouhaného, typu eidam

Příprava

  1. Hermelín obalíme v mouce, vejci a strouhance, pak osmažíme v rozpáleném oleji do zlatava.
  2. Rýži osmažíme na jedné lžíci olivového oleje, poté podlijeme dvojnásobným množstvím vody. Přidáme k ní bujón a přivedeme k varu. Když vře, vypneme plotnu a pod pokličkou necháme pařit do měkka.
  3. Osolené a opepřené houby osmažíme na lžíci olivového oleje a poté je přimícháme k hotové rýži.
  4. Naběračku naplníme horkou, houbovou rýží, dáme na ní hrst strouhaného sýra a kap zase rýži. Pomocí lžíce upěchujeme do naběračky a rázným pohybem vyklopíme na talíř. Podáváme se sýrem.
Tip: Místo hub lze použít hrášek.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře