Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Obalovaný sýr camembert
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Připravte si smažený camembert s jednoduchou brusinkovou omáčkou! Výborný je i s tradiční tatarskou omáčkou!
Hodnocení uživatelů :
10 minut
10 minut
4 porce Snadné Bezmasé
Ingredience
Na obalovaný camembert
- 4 sýry camembert
- 2 vejce
- 100 g mletých mandlí
- 500 g strouhanky
- sůl
- 200 g hladké mouky
- olej na smažní
Brusinková omáčka
- 400 g brusinek
- 200 g cukru
- špetka skořice
- 3 lžíce červeného vinného octa
- 150 ml vody
Příprava
- Sýr camembert rozdělte na čtvrtky.
- Připravte si klasický trojobal. Vejce rozšlehejte s troškou soli, mleté mandle smíchejte se strouhankou. A obalujte jednotlivé kousky sýra - napřed v mouce, pak vejcích, ve strouhance a opět ve vejcích a ve strouhance.
- Smažte na hlubokém oleji, dokud sýr nebude mít zlatou barvu. Nechte odkapat na papírovém ubrousku.
- Mezitím si uvaříme brusinkovou omáčku. Brusinky propláchneme a dáme je do hrnce. Přidáme vodu, cukr, skořici a přivedeme je k varu. Až se budou vařit, přidáme ocet a pomalu provaříme do zhoustnutí (zhruba 10 minut).
- Osmažený camembert podáváme s připravenou brusinkovou omáčkou anebo tradiční tatarskou omáčkou Hellmann‘s . Výborný je i s grilovací omáčkou Samba! .
Žádný nový komentář.