Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Obalovaný sýr camembert

Receptynakazdyden.cz
Připravte si smažený camembert s jednoduchou brusinkovou omáčkou! Výborný je i s tradiční tatarskou omáčkou!
Hodnocení uživatelů:
10 minut 10 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

Na obalovaný camembert

  • 4 sýry camembert
  • 2 vejce
  • 100 g mletých mandlí
  • 500 g strouhanky
  • sůl
  • 200 g hladké mouky
  • olej na smažní

Brusinková omáčka

  • 400 g brusinek
  • 200 g cukru
  • špetka skořice
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 150 ml vody

Příprava

  1. Sýr camembert rozdělte na čtvrtky.
  2. Připravte si klasický trojobal. Vejce rozšlehejte s troškou soli, mleté mandle smíchejte se strouhankou. A obalujte jednotlivé kousky sýra - napřed v mouce, pak vejcích, ve strouhance a opět ve vejcích a ve strouhance.
  3. Smažte na hlubokém oleji, dokud sýr nebude mít zlatou barvu. Nechte odkapat na papírovém ubrousku.
  4. Mezitím si uvaříme brusinkovou omáčku. Brusinky propláchneme a dáme je do hrnce. Přidáme vodu, cukr, skořici a přivedeme je k varu. Až se budou vařit, přidáme ocet a pomalu provaříme do zhoustnutí (zhruba 10 minut).
  5. Osmažený camembert podáváme s připravenou brusinkovou omáčkou anebo tradiční tatarskou omáčkou Hellmann‘s . Výborný je i s grilovací omáčkou Samba! .
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře