Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Omáčka Cumberland

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
2 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1 lžíce bramborový škrob
  • 1 kusů Knorr Bohatý bujon hovězí
  • 50 gramů brusinky čerstvé nebo mražené (případně brusinkový džem)
  • 1 kus pomerančová kůra
  • 1 kus skořice vcelku
  • 2 kusy hřebíček
  • 200 mililitrů pomerančová šťáva
  • 300 mililitrů červené víno

Příprava

  1. Na rozehřátou pánev dáme brusinky a zalijeme vínem. Přidáme pomerančovou štávu, hřebíček a skořici a vaříme 10 minut.
  2. Po provaření přidáme Knorr Bohatý bujon hovězí a nastrouhanou kůru z 1 pomeranče. Vše přivedeme do varu a zatáhneme bramborovým škrobem smíchaným s vodou. Vyjmeme celé koření.
  3. Omáčka je ideální k drůbeži, pečené kachni nebo k paštice. Může se podávat v teplém i studeném stavu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře