Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Omáčka Falešní ptáčci

Hodnocení uživatelů:
30 minut 45 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 500 gramů vepřové maso
  • 1 kus cibule
  • 5 lžic olej
  • 150 gramů salám měkký
  • 3 kusy okurky
  • 3 kusy vejce natvrdo
  • 2 lžíce hl.mouka
  • 1 lžička sůl
  • 1/2 lžičky pepř

Příprava

  1. Uvaříme si tři vejce natvrdo. V tlakovém hrnci si na oleji zpěníme cibulku.
  2. Vložíme na nudličky nakrájené vepřové maso - třeba z kýty. Osolíme, opepříme a orestujeme.
  3. Nakrájíme si salám, okurky a vajíčka a vložíme k masu.
  4. Přidáme také dvě lžíce hořčice a promícháme, zalijeme 1 litrem vody a uzavřeme. Dusíme cca 30-40 minut. Poté si rozmícháme hl.mouku ve 2 dcl studené vody a zahustíme. Provaříme a můžeme servírovat.
Tip: Nejlepší je s rýží, dobře se hodí i těstoviny a pro ty, kteří se neobejdou bez knedlíků - lze i s houskovým knedlíkem.
Tip: Místo salámu lze použít jakoukoli uzeninu - párky, špekáček, točený salám...
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře