Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Omáčka z červeného rybízu

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 5 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 500 gramů červený rybíz
  • 3 kusy pyramidové sáčky čaje Lipton Charming Cassis
  • 3-4 lžíce akátový nebo květový med
  • 1 kus limeta
  • 1,5 lžíce vanilkový puding
  • čerstvá máta na ozdobu

Příprava

  1. Červený rybíz omyjeme a odstopkujeme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byl ponořený, a uvedeme do varu. Pak vložíme pyramidové čajové sáčky, med podle chuti, nakonec jemně nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z limety.
  2. Vaříme 2 minuty při nízké teplotě, pak pyramidové sáčky vytáhneme a zahustíme pudinkovým práškem předem rozmíchaným v malém množství studené vody. Podáváme teplé hned po dovaření a zdobíme čerstvými lístky máty.
Tip: Tato omáčka je výborná k vcelku pečené nebo čerstvě opečené zvěřině.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře