Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Omáčka z červených fazolí
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
15 minut
20 minut
Středně obtížné Bezmasé
Ingredience
- 100 gramů kvalitní anglická slanina
- 200 gramů doměkka uvařené červené fazole
- 1 kus velká cibule
- 1 kus větší rajče
- 4 lžíce Hellmann's Omáčka k masu Tomatová
- 4 lžíce Hellmann's Majonéza
- mletý pepř, sůl
- cukr
- ocet
Příprava
- Slaninu nakrájíme na tenké nudličky (cca 4 mm) a na suché pánvi pomalu necháme tavit dokřupava. Přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a pozvolna restujeme cca 10 minut. Cibule by měla zesklovatět a lehce zezlátnout (ne příliš). K cibuli vložíme na kostky nakrájená rajčata (o hraně 1 cm). Zvýšíme plamen a restujeme cca 5 minut.
- Přilijeme tomatovou omáčku, necháme provařit 5 minut, až vše mírně zhoustne. Do omáčky vložíme fazole, majonézu a v případě potřeby dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Omáčka má mít sladko-slano-kyselou chuť. Můžeme podávat teplou nebo studenou.
Tip: Vynikající k vepřovým žebírkům na medu, steakům všeho druhu.
Žádný nový komentář.