Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Omáčka z červených fazolí

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 20 minut Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Příprava

  1. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky (cca 4 mm) a na suché pánvi pomalu necháme tavit dokřupava. Přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a pozvolna restujeme cca 10 minut. Cibule by měla zesklovatět a lehce zezlátnout (ne příliš). K cibuli vložíme na kostky nakrájená rajčata (o hraně 1 cm). Zvýšíme plamen a restujeme cca 5 minut.
  2. Přilijeme tomatovou omáčku, necháme provařit 5 minut, až vše mírně zhoustne. Do omáčky vložíme fazole, majonézu a v případě potřeby dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Omáčka má mít sladko-slano-kyselou chuť. Můžeme podávat teplou nebo studenou.
Tip: Vynikající k vepřovým žebírkům na medu, steakům všeho druhu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře