Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Omamná palačinka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
125 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

Džem

  • 0,5 litru bílého vína polosladkého
  • 2 lžičky hřebíčku
  • 1 lžička pimentovníku pravého
  • 1/2 lžičky skořice mletá
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 10 lžic cuk
  • 1 balení džem fixu
  • 1 jablko

Palačinky

  • 2 vejce
  • 2 dl mléka
  • 1,5 dl perlivé vody
  • 12 lžic mouky
  • 1 lžíce cukr
  • 2 jablka
  • olej

Příprava

  1. Na vinný džem nejprve svaříme 0,5 l polosladkého vína s hřebíčkem, pimentovníkem, skořicí, muškátovým oříškem a 8 lžícemi cukru. Když začne vřít, 10 minut necháme, poté dáme chladnout.
  2. Víno přecedíme, přidáme džem fix a opět dáme vařit. Jedno jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky, poté společně se 2 lžícemi cukru přidáme k vínu. Poté, co opět začne vřít, necháme 2 minuty, pak sundáme z plotny. Necháme zcela vychladnout.
  3. Připravíme palačinky. V misce našleháme 2 vejce, přidáme 1 dl vody, 1 dl perlivé vody, špetku soli a cukr, poté důkladně promícháme. Přidáváme mouku a vařečkou mícháme těsto. Začneme ředit, nejdříve přidáme půl dl perlivé vody, rozmícháme dohladka, pak 1 dl mléka, opět rozmícháme.
  4. Jablko oloupeme a nakrájíme na tenké dílky. Pánev na palačinky o rozměru 230 mm potřeme olejem, poté nabereme 2 naběračky těsta a vmačkáme do něj dílky jablka. Poté, co osmažíme z obou stran, podáváme s vinným džemem.
Tip: Je to dezert pro dospělé, dětem jej nepodávejte.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře