Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Omeleta s bramborem a uzeným

Hodnocení uživatelů:
10 minut 10 minut 2 porce Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 4 vejce
  • 4 malé vařené brambory i se slupkou
  • 1/2 uzené vepřové panenky
  • 1/2 červené kapie
  • 2 rajčata cherry žlutá
  • 1 lusk papriky – kozí roh
  • 1 lžíce petrželové naťe
  • 1 cibule - šalotka
  • dle chuti olej, sůl, pepř

Příprava

  1. V misce rozmícháme vejce, které lehce osolíme. Do menší rozehřáté pánve dáme trošku oleje a rozložíme na ni silnější plátky krájených vařených brambor, které osolíme a opepříme.
  2. Necháme chvilku opékat a posypeme na plátky nakrájenou uzenou panenkou včetně zeleninové směsi (šalotka, kapie, kozí roh, rajčátko, petrželová nať).
  3. Celou směs zalijeme rozmíchanými vejci a necháme zvolna smažit. Vzhledem k tomu, že střed omelety je dlouho tekutý, přikryjeme pánev pokličkou. Jakmile vaječná hmota ztuhne, tak za pomoci malého talířku omeletu obrátíme a opečeme ještě i z druhé strany – není to nutné, ale vypadá to dobře.
  4. Omeleta by neměla být samozřejmě vysušená - což je většinou těžké trefit. Podáváme s jemně nasekanou směsí zeleniny (rajčátko, kapie, petrželová nať) a nějakou pikantní omáčku – třeba s broskvovým chutney.
Tip: Velmi rychlé a chutné jídlo.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře