Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Omeleta s lososem a hráškem

Hodnocení uživatelů:
10 minut 10 minut 2 porce Snadné Ryby

Ingredience

  • 6 kusů vejce
  • oříšek máslo
  • 1 dl smetana na vaření
  • hrst mražený hrášek
  • hrst losos bez kůže
  • dle chuti sůl, pepř

Příprava

  1. V misce rozmícháme vejce, které osolíme, opepříme a smícháme se smetanou. Do rozehřáté pánve vložíme oříšek másla a nalijeme polovinu dávky vajec. Když vejce lehce ztuhnou, tak do nich nasypeme na malé kostičky nakrájené maso z lososa (může být vařené, ale i syrové) a přidáme hrst hrášku.
  2. Lososa i s hráškem poté stejnoměrně přelijeme druhou polovinou rozmíchaných vajec se smetanou a přikryjeme pánev pokličkou. Necháme vejce ztuhnout a vypneme tepelný zdroj. Omeleta by neměla být vysušená - což je někdy opravdu těžké odhadnout. Podáváme jako vydatnější snídani s čerstvým chlebem.
Tip: Kousky lososa, můžete před vložením do vaječné hmoty i orestovat, pokud by vám vadilo že do omelety máte dávat syrovou rybu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře