Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Ořechová bábovka

Hodnocení uživatelů:
20 minut 90 minut 8 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 5 kusů vejce
  • 180 gramů máslo
  • 350 gramů cukr
  • 1 kus smetana
  • 350 gramů polohrubá mouka
  • 100 gramů vlašské ořechy
  • 1 sáček citrónová kůra
  • 1 sáček kypřící prášek do pečiva

Příprava

  1. Žloutky utřeme s máslem a cukrem do pěny, vmícháme smetanu a mouku promíchanou s nasekanými ořechy, citronovou kůrou a práškem do pečiva.
  2. Ušleháme sníh z bílků a opatrně ho vmícháme do těsta.
  3. Tukem vymazanou a prosetou strouhankou vysypanou babovkovou formu naplníme těstem, dáme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 1 hodinu.
  4. Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a pocukrujeme.
Tip: Můžeme přelít citronovou či čokoládovou polevou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře