Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Ořechová bábovka s kousky čokolády

Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 18 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 20 dekagramů polohrubé mouky
  • 25 dekagramů cukrz
  • 20 dekagramů mletých vlašských ořechů
  • 50 gramů čokolády nakrájená na kousky
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 dl oleje
  • cca 150 ml mléka
  • na dozdobe hořká čokoláda a moučkový cukr
  • na vysypán olej a mouka

Příprava

  1. Všechny ingredience smícháme a dolíváním mléka vytvoříme těsto řidší konzistence (aby šlo "nalít" do formy).
  2. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou, poté do ní vlijeme těsto.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut při 180°. Po dopečení bábovku vyklopíme a po vychladnutí ji potřeme čokoládou a posypeme moučkovým cukrem (dle chuti).
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře