Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Ořechové pusinky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 60 minut 40-45 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 3 kusy vaječné bílky
  • 3 lžíce cukru krystal vrchovaté lžíce
  • 1 kus citrón šťáva
  • 20 dekagramů vlašských ořechů najemno nasekaných

Příprava

  1. Z bílků vyšleháme sníh, po lžících přidáváme cukr a šťávu z citronu. Šleháme než se zrníčka cukru rozpustí.
  2. Když už necítíme zrníčka cukru, dáme nad páru a šleháme než se hmota celá třese.
  3. Najemno nesekané ořechy opatrně vmícháme do sněhu.
  4. Na plech vyložený pečícím papírem lžící klademe hrudky. Sušíme spíš než pečeme na 100-120 stupňů Celsia po dobu asi 55-60 minut.
Tip: Při vyšší teplotě se spálí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře