Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Ořechové tyčky

Hodnocení uživatelů:
60 minut 45 minut 10 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

Krém

  • 2 kusy vejce
  • 140 gramů krystalový cukr
  • 5 gramů kakao
  • 250 gramů máslo

Dohotovení

  • 150 gramů čokoláda na vaření
  • 100 gramů ztužený tuk

Příprava

  1. Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme pomleté ořechy a mouku. Těstem naplníme cukrářský sáček a stříkáme tyčky nebo i rohlíčky na plech vyložený pečícím papírem.
  2. Sušíme v mírně troubě asi 45 minut. Necháme vychladnout.
  3. Vejce, cukr krystal a kakao dáme do kastrolku a ve vodní lázni šleháme a vaříme asi 15 minut, dokud nám hmota neztuhne. Po vychlazení zašleháme do másla.
  4. Krémem naplníme cukrářský sáček s hvězdičkovým otvorem a stříkáme ho na tyčky. Necháme v chladu ztuhnout.
  5. Čokoládu nalámeme na kousky, přidáme dle potřeby tuk a ve vodní lázni rozpustíme. Pořádně vymícháme a máčíme v ní ztuhlé tyčky.
Tip: Pokud děláme krém na vícero cukroví a nechceme mít všechen kakaový, vaříme vaječnou hmotu bez kakaa a kakao přidáme až do hotového krému
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře