Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Ořechový dort

Hodnocení uživatelů:
Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 20 dekagramů cukru
  • 10 žloutků
  • Mletá vanilka
  • 1/2 lžíce mleté kávy
  • 1 balení čokolády
  • 10 bílků
  • 30 dekagramů strouhaných vlašských ořechů
  • 5 dekagramů piškotových drobečků
  • 2 dekagramů másla
  • 2 dekagramů mouka na formu

Máslový krém

  • 12 dekagramů másla
  • 12 dekagramů moučkového cukru
  • špetka mleté vanilky
  • 1 žloutek

Čokoládová poleva

  • 25 dekagramů tuku
  • 25 dekagramů kakaa
  • 30 dekagramů moučkového cukru
  • 1 lžička solamylu
  • 8 lžic horké vody

Příprava

  1. Cukr, žloutky a vanilku třeme v míse 45 minut. Pak přidáme mletou praženou kávu, strouhanou čokoládu, tuhý sníh z bílků, piškotové drobečky a strouhané vlašské ořechy. Těsto vlijeme do máslem vymazané, moukou vysypané formy a zvolna pečeme 1 hodinu.
  2. Suroviny na máslový krém utřeme do pěny. Upečený vychladlý dort 2x podélně rozřízneme plníme krémem. Poléváme čokoládovou polevou a zdobíme krémem.
  3. poleva: Tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Přidáme prosáté kakao a řádně promícháme. Přisypeme cukr promíchaný se solamylem, který zalijeme horkou vodou. Přistavíme na plotnu zapnutou na nízkou teplotu a mícháme tak dlouho, dokud se vše nespojí v hladkou polevu. Podle potřeby můžeme přidat horkou vodu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře