Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Ořechový hřbet

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 20 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 150 gramů rostlinný tuk Hera
  • 2 kusy vejce
  • 100 mililitrů mléko
  • 300 gramů hladká mouka
  • 1/2 balení kypřící prášek do pečiva
  • 150 gramů moučkový cukr

náplň

zdobení

  • 100 gramů tmavá čokoládová poleva
  • 20 gramů bílá čokoládová poleva

Příprava

  1. Změklou Heru nakrájíme na kousky a utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme do ní vejce, mléko a prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.
  2. Korpus necháme vychladnout a odřízneme z něj pruh, který velikostí odpovídá otevřené části půlkulaté formy na srnčí hřbet. Zbylý korpus umeleme. Na náplň utřeme změklé máslo nebo Heru s cukrem, vmícháme kakao, třetinu džemu a rum. Přidáme rozinky, usekané ořechy a drobečky z přebývajícího korpusu.
  3. Formu na srnčí hřbet vyložíme fólií, rozetřeme do ní náplň a uhladíme ji. Zbylý džem nahřejeme, rozetřeme na korpus a touto stranou přitiskneme na náplň. Moučník necháme zatuhnout a poté vyklopíme.
  4. Polevy rozpustíme ve vodní lázni každou zvlášť. Tmavou polevou moučník přelijeme, necháme ztuhnout a ozdobíme tenkými proužky světlé polevy.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře