Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Orientální čočka

Hodnocení uživatelů:
10 minut 40 minut 4 porce Snadné Jemně pálivé Bezmasé

Ingredience

  • 300 gramů červené čočky neloupané
  • 2 hrnky zeleninového vývaru na zalití čočky
  • 1 kus cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 200 gramů oloupaných rajčat
  • 200 gramů listového špenátu
  • 200 gramů bílého jogurtu
  • 1 špetka kurkumy
  • 1 špetka kari koření
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 špetka soli

Příprava

  1. Čočku přebereme, propereme, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme 35–40 minut, až změkne. Poté podle chuti osolíme.
  2. V hluboké pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje, přisypeme nadrobno nasekanou cibuli a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Pak přidáme na drobné kostičky nakrájenou dužinu papriky a na kostičky rozkrájená rajčata. Dusíme pod poklicí cca 15 minut a poté přidáme nakrájené listy špenátu.
  3. Zbylý olej zahřejeme a rozmícháme v něm kurkumu, kari a kmín. Čočku nasypeme do pánve k zelenině. Zalijeme kořením rozmíchaným v oleji, osolíme a vše opatrně promícháme. Podáváme s jogurtem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře