Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Orientální nudle s vepřovou panenkou, kokosovým mlékem a arašídovým máslem

Receptynakazdyden.cz
Vyměňte příbor za čínské hůlky, židli u stolu za dočasné nepohodlí země a nechte se unášet vůní orientu. Pro tu opravdovou chuť Vám radím, dejte si záležet a sežeňte všechny exotické suroviny, výsledek vás nadchne.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 20 minut

Ingredience

  • 500g čínských vaječných nudlí
  • 500g vepřové panenky
  • 100g jarní cibulky
  • 100g pórku
  • 100g fazolových lusků
  • 2ks chilli papričky
  • 30g arašídů
  • lžíci sezamových semínek
  • 70ml olivového oleje
  • 70g arašídového másla
  • 100ml kokosového mléka
  • 50ml kvalitní sojové omáčky
  • 30g solamylu
  • 1ks vejce
  • čerstvý koriandr
  • sůl
  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujon zeleninový

Příprava

  1. Vepřovou panenku krájenou na nudličky naložíme se solí a sekanou chilli papričkou. Přidáme solamyl, vejce, sezamová semínka, část sekaného koriandru a vše důkladně promícháme. Necháme několik hodin v chladu odležet.
  2. Na rozpáleném oleji orestujeme maso, přidáme nakrájený pórek, jarní cibulku, fazolové lusky, arašídy a vše společně chvíli orestujeme, podlijeme kokosovým mlékem, sojovou omáčkou a krátce zredukujeme.
  3. Mezitím si ve vroucím vývaru, který jsme připravili z Knorr bujonu, uvaříme nudle. Silné a vyvážené vychucení nudlí vývarem je skvělý tip, který se vám hodí kdykoli i u klasických těstovin.
  4. Nudle vycedíme, ale neproplachujeme. Přidáme arašídové máslo, které se na vřelé nudle krásně nalepí a vmícháme směs panenky se zeleninou a zbytkem čerstvě nasekaného koriandru.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře