Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Oříšková srdíčka s čokoládovou polevou
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
40 minut
15 minut
36 porcí Středně obtížné
Ingredience
těsto
- 240 gramů hladká mouka
- 200 gramů rostlinný tuk Hera
- 100 gramů cukr moučka
- 80 gramů lískové ořechy
- 1 kus vaječný žloutek
- 1 balení vanilkový cukr
- citrónová kůra
- mletá skořice
náplň
- 250 gramů rostlinný tuk Hera
- 150 gramů cukr moučka
- 1 balení vanilkový cukr
- 2 lžíce rum
zdobení
- 100 gramů čokoláda na vaření
- světlá poleva
Příprava
- V míse nejdříve lehce promísíme Heru s moučkovým cukrem a žloutkem, přidáme ostatní přísady a nakonec vsypeme mouku smíchanou s jemně nastrouhanými lískovými oříšky. Propracujeme v hladké těsto a necháme 30 minut v chladu odležet.
- Poté rozválíme na plát o síle 3 mm a vykrajujeme srdíčka. Můžeme si pomoci vyvalováním těsta mezi dvěma papíry na pečení, tak lze těsto rozválet velmi tence, aniž by se trhalo. Naskládáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
- Heru utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Ochutíme rumem.
- Polovinu upečených srdíček potřeme náplní a druhou polovinu čokoládovou polevou. Slepíme k sobě. Můžeme ozdobit světlou polevou přes tmavou čokoládu.
Žádný nový komentář.