Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Ostružinová omáčka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 10 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 500 gramů ostružiny
  • 3 kusů pyramidové sáčky čaje Lipton Gold tea
  • 5-6 lžic cukr
  • 2 kusy menší kousky skořice
  • 1 kus citrón
  • 1 lžička vanilková tresť
  • 1,5 lžíce škrob
  • 0,8 dl smetana (30% tuku)
  • čerstvá máta na ozdobu

Příprava

  1. Ostružiny odstopkujeme a dobře omyjeme. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené. Pak přivedeme k varu, vložíme pyramidové čajové sáčky, přidáme cukr, skořici a tence oloupanou citrónovou kůru a vaříme při mírné teplotě 3 – 4 minuty.
  2. Pyramidové sáčky a koření vyndáme, ochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, vanilkovou trestí a zahustíme škrobovou moučkou předem rozmíchanou v malém množství studené vody. Nakonec dáme trochu horké omáčky do smetany, přilijeme ke zbytku a stáhneme z ohně. Podáváme horké, zdobíme podle chuti čerstvými lístky máty.
Tip: Tato omáčka by se měla podávat k vařenému, pečenému nebo opékanému hovězímu masu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře