Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Ovesné placičky s kešu

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
25 minut 35 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 20 dekagramů ovesných vloček
  • 6 dl vody
  • 15 dekagramů kešu ořechy
  • 5 dekagramů pažitkového tofu
  • 1 svazek petrželky
  • 1 houska
  • 1 kus cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžičky soli
  • 3 lžičky majoránky
  • 2 lžičky mletého kmína
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 10 lžic oleje

Příprava

  1. Dáme vařit vodu, kterou ochutíme solí a česnekem.
  2. Když vře, přidáme ovesné vločky a vaříme je 10 minut.
  3. Cibuli nakrájíme a podusíme ji na 2 lžících oleje a stejném množství vody.
  4. Housku namočíme a vymačkáme.
  5. Kešu nameleme.
  6. Tofu vidličkou rozmačkáme.
  7. Do mísy dáme uvařené vločky, vymačkanou housku, podušenou cibulku, nasekanou petrželku, umleté kešu a rozmačkané tofu.
  8. Hmotu dochutíme majoránkou a paprikou. Důkladně promícháme.
  9. Plech lehce potřeme 4 lžícemi olejem. Na plech klademe mokrýma rukama formované placičky. Pokapeme je olejem.
  10. Pečeme je na 170 stupňů 25 minut. Jednou je obrátíme.
Tip: Nejchutnější jsou čerstvé (se zeleninovou kaší nebo jakoukoliv oblohou), ale chutné jsou také studené, např. v housce.
Tip: Doporučuji péct v troubě, takto je lze připravit i bez vajec a nevsáknou tolik oleje.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře