Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Paella s kuřecím masem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 2 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 4 kusy kuřecí špaličky
  • 1 balení Knorr Marináda Mexická
  • 200 gramů dlouhozrnná rýže nebo zvláštní rýže na paellu
  • 2 kusy cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 kus červená a žlutá paprika
  • 80 gramů hrst zelených fazolek v luscích (může být mražená)
  • 1 kus rajčata z plechovky
  • 2 kostky Knorr Bujón Slepičí
  • 1 kus limetka
  • 5 gramů šafrán
  • 4 lžíce olivový olej

Příprava

  1. Maso umyjte, osušte a posypte Knorr Marinádou Mexickou.
  2. Cibuli a česnek posekejte nadrobno. Papriku nakrájejte na proužky. Rajčata lehce rozdělte a nechte odkapat šťávu.
  3. Rozehřejte olivový olej a osmažte paličky. Poté maso vyndejte a na zbylém tuku nechte zesklovatět cibuli, česnek a papriku. Zeleninu po 2 minutách vyndejte.
  4. Na pánev vsypte rýži, smažte několik minut. Poté přidejte vodu, aby přesahovala 1,5 cm nad povrchem rýže, přidejte Knorr Bujón Slepičí a šafrán. Vše důkladně zamíchejte.
  5. Přidejte maso a veškerou zeleninu. Pánev přikryjte, dejte do trouby vyhřáté na teplotu 180 stupňů a pečte po dobu 20 minut.
  6. Jídlo pokapejte šťávou z limetky a ozdobte jejími kousky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře