Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Hodnocení uživatelů:
10 minut 15 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 10 kusů palců z vepřové kýty
  • 20 dekagramů Lopenické slaniny (klínky) specialita fy. VOMA Uherský Brod
  • 1 balení čerstvého tymiánu
  • dle chuti pepř, sůl, olej

Příprava

  1. Palce z vepřové kýty (cca 1kg) dokonale očistíme – odblaníme. Do každého palce uděláme ze širšího konce tenkým špičatým nožem malou kapsu, do které vsuneme zmražený klín Lopenické slaniny. Palce pot= vydatně osolíme, opepříme a vyválíme ve směsi oleje a čerstvému tymiánu (cca 8-10 větviček).
  2. Steakovou pánev rozpálíme a vlijeme na ni asi dvě lžíce oleje. Jakmile je olej rozpálený, tak vložíme připravené palce a opékáme postupně ze všech stran do zlatavé barvy. Po dokonalém opečení vložíme do připraveného alobalu - pořádně zabalíme a necháme odpočnout cca 7 minut.
  3. Opečené palce překrojíme šikmým řezem napolovic a podáváme s opečeným bramborem nebo s bramborovou kaší a opečenou cibulkou. Přelijeme lžičkou šťávy, kterou maso pustilo při pobytu v alobalu.
Tip: Palec = část vepřové panenky oddělená od kýty
Tip: Inspirujte se dalšími recepty na vepřovou kýtu
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře