Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou
Hodnocení uživatelů :
10 minut
15 minut
6 porcí Středně obtížné S masem
Ingredience
- 10 kusů palců z vepřové kýty
- 20 dekagramů Lopenické slaniny (klínky) specialita fy. VOMA Uherský Brod
- 1 balení čerstvého tymiánu
- dle chuti pepř, sůl, olej
Příprava
- Palce z vepřové kýty (cca 1kg) dokonale očistíme – odblaníme. Do každého palce uděláme ze širšího konce tenkým špičatým nožem malou kapsu, do které vsuneme zmražený klín Lopenické slaniny. Palce pot= vydatně osolíme, opepříme a vyválíme ve směsi oleje a čerstvému tymiánu (cca 8-10 větviček).
- Steakovou pánev rozpálíme a vlijeme na ni asi dvě lžíce oleje. Jakmile je olej rozpálený, tak vložíme připravené palce a opékáme postupně ze všech stran do zlatavé barvy. Po dokonalém opečení vložíme do připraveného alobalu - pořádně zabalíme a necháme odpočnout cca 7 minut.
- Opečené palce překrojíme šikmým řezem napolovic a podáváme s opečeným bramborem nebo s bramborovou kaší a opečenou cibulkou. Přelijeme lžičkou šťávy, kterou maso pustilo při pobytu v alobalu.
Tip: Palec = část vepřové panenky oddělená od kýty
Tip: Inspirujte se dalšími recepty na vepřovou kýtu
Žádný nový komentář.