Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pampelišková polévka

Receptynakazdyden.cz
Jako kluk sem seděl u babičky na zápraží a pozoroval louku plnou pampelišek, když v tom se ke mně babička naklonila a řekla: „Tak běž a natrhej pořádně té dobroty a já ti uvařím polévku.“ A protože vzpomínky z dětství jsou ty nejhezčí, podělím se s Vámi o ně. Jen mějte na paměti, že je dobré trhat jen mladé listy z čistých a nikým „nepoznačených“ luk.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut

Ingredience

Co budete potřebovat na 2 litry pampelajdy:

  • 300g mladých pampeliškových listů
  • 100g tuku
  • 500ml mléka
  • 150ml smetany na vaření
  • 2 cibule
  • sůl,pepř
  • světlá jíška Knorr
  • Knorr Bohatý bujón zeleninový – 1 kalíšek

Příprava

  1. Mladé listy namočíme alespoň na 30 minut do vody. Důkladně propereme a vysušené nasekáme na kousky. Vodní lázeň zbaví listy lehce nahořklého lýka.
  2. Orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme listy pampelišek a jemně podusíme.
  3. Podlijeme vodou a přidáme bohatý bujón, který pomůže s vychucením.
  4. Po chvíli přilijeme mléko a povaříme.
  5. Zahustit můžeme Knorr jíškou, se kterou ušetříme čas a vyhneme se hrudkám, ke konci varu přidejte smetanu a dochuťte solí a bílým pepřem.
  6. Polévkový talíř můžete nazdobit žlutými květy.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře