Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pana cotta s třešněmi

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
5 minut 10 minut Snadné Bezmasé

Ingredience

pana cotta

  • 500ml smetany ke šlehání
  • 100 ml vody
  • 40g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 lžíce cukru
  • 2 plátky želatiny

želé s třešněmi

  • sáček dort želé - červené
  • 2 lžíce cukru
  • 200g vypeckovaných třešní

Příprava

  1. Vodu se želatinou vložíme do hrnce a necháme ji na mírném plameni rozpustit. Mezitím si do kastrůlku nalijeme smetanu, přidáme dužinu z vanilkového lusku a cukr. Za stálého míchání přivedeme smetanu k varu, jakmile přejde varem tak snížíme plamen a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, chvilku promícháme a nalijeme do připravených skleniček. Dáme vychladit na zhruba 4 hodiny.
  2. Než budeme podávat, připravíme si dortové želé podle návodu na obalu. Do skleniček vložíme pár vypeckovaných třešní, zalijeme dortovým želém a dáme ještě chviličku vychladit.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře