Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pangasius ze švédska

Hodnocení uživatelů:
15 minut 55 minut 4 porce Snadné Ryby

Ingredience

  • 0,5 kilogramů pangasius (nebo jiné vykoštěné ryby)
  • 6 kusů brambory
  • 2 kusy mrkev
  • 1/2 kusu pórek
  • 2 kusy Kysaná smetana
  • dle chuti pažitka, kopr
  • 20 dekagramů tvrdý sýr
  • dle chuti koření na ryby, kmín, sůl, pepř
  • dle potřeb máslo na vymazání

Příprava

  1. Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem.
  2. Tuto směs naložíme na brambory. Pangasius posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme na směs mrkve s pórkem do pekáče. Dáme zapéct na 15 minut na 200 stupňů.
  3. Mezi tím si připravíme omáčku ze 2 kysaných smetan, kopru a pažitky (jde použít jakákoliv bylinka - např. petržel, bazalka), trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na rybu omáčku a zasypeme sýrem. Pečeme cca 40 minut.
Tip: Můžeme přidat koření dle vlastního výběru.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře