Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pantátova masová směs

Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 3/4 kilogramů vepřové kýty
  • 2 domácí klobásky
  • 2 lžíce koření „Pantátův špek“
  • dle chuti olej
  • dle chuti cibule
  • dle potřeb solamyl
  • dle potřeb papriková pasta

Příprava

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky a ty následně na nudličky. Maso osolíme a dáme do misky, ve které jej smícháme s dávkou koření „Pantátův špek“ a necháme v chladu odležet asi hodinu.
  2. Mezitím si nakrájíme domácí klobásky na kolečka a uzenou krkovičku na nudličky. Do pánve Wok si dáme rozpálit trochu oleje a vložíme do něj nakrájenou a okořeněnou vepřovou kýtu.
  3. Opékáme velmi zprudka, aby se maso moc nevysušilo. Jakmile je maso hezky opečené, přidáme nakrájené klobásky, krkovičku a jednu celou cibuli na tenké nudličky. Společně opečeme a následně podlijeme vodou a necháme lehce podusit. Do masové směsi přidáme 2 polévkové lžíce oranžové nepálivé paprikové pasty a ještě provaříme.
  4. Jakmile je směs hotová tak v trošce vody, rozmícháme malé množství solamylu, vlijeme do masové směsi, čímž se nám směs zahustí. Již neprovařujeme a dochutíme solí, pepřem.
Tip: Podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo těstovinou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře