Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pavlova torta

Hodnocení uživatelů:
20 minut 60 minut 10 porcí Náročné

Ingredience

  • 8 kusů vaječné bielky
  • špetek soľ
  • 500 gramů práškový cukor
  • 4 lžiček maizena
  • 1 lžíce citrón

Příprava

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Vyšlaháme bielka so soľou až kým nedržia, ale ešte nie sú tuhé. Postupne pridávajte cukor, lyžičku po lyžičke a stále šlahajte bielka až kým nemáte leskú, snehovú pusinku. Nasypeme škrob, citrón a premiešame to. Na papier na pečenie nanesieme snehovú hmotu a vytvarujeme do požadovaného tvaru. Vložíme do rúry a teplotu stiahneme na 150 stupňov a pečieme 60 minút. Rúru vypneme a necháme tam tortu kým nevychladne. Ozdobíme ovocím podľa chuti.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře