Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečená hruška

Hodnocení uživatelů:
40 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 4 kusy hruška
  • 8 kusů hřebíček
  • 3 kusy skořice
  • 0,04 mililitrů rum
  • 2 hrnky cukr krupice
  • 2 litry voda
  • 2 hrnky hladká mouka
  • 150 gramů máslo
  • 2 kusy citrón
  • 1 kus žloutek

Příprava

  1. Oloupané hrušky vložíme do vody s hřebíčkem, skořicí, cukrem a rumem a vaříme osm minut.
  2. Mezitím si smícháme z uvedených ingrediencí těsto, které dáme na 20 minut vychladit do lednice. Uvařené hrušky po vychladnutí vydlabeme od jádřinců a zabalíme je do připraveného vychlazeného těsta.
  3. Takto upravené hrušky potřeme žloutkem a dáme péct na 180 stupňů na 30 minut do trouby.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře