Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečená kachna na medu s jablky

Receptynakazdyden.cz
Skvělá kombinace drůbeže s jemně nasládlou chutí po medu a jablkách je důkaz toho,že naše česká kuchyně umí být světová !
Hodnocení uživatelů:
10 minut 120 minut

Ingredience

  • 1 velká kachna
  • 4 jablka
  • 50g másla
  • 2 vaničky Knorr bohaté šťávy na světlá masa
  • sůl
  • kmín
  • 20g medu

Příprava

  1. Omytou kachnu nasolíme a nakmínujeme jak zvenku,tak zevnitř,do břišní dutiny vložíme omytá jablka a za pravidelného podlévání a přelévání pečeme v troubě asi 2 hodiny.
  2. Ke konci pečení kačenu potřeme několikrát medem.
  3. Do horkého nikoli vřelého vypeku přidáme 2 vaničky bohaté Šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu a provaříme 3 minuty. Zjemníme máslem a podávat můžeme se zelím a knedlíkem,nebo v lehčí variantě pouze s rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře