Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečená plec v kořeněném kabátku z brambor

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 6-8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 11 plátků vepřová plece
  • sůl
  • 50 dekagramů brambor
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 3 stroužky česneku
  • 15 dekagramů mouky
  • 1 svazek petrželky
  • 10 dekagramů mouky na obalování
  • 5 dl oleje na smažení

Příprava

  1. Pláty plece očistíme, rozklepeme do tenka a posypeme solí.
  2. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno.
  3. Rozklepneme k nim vejce, prolisujeme česnek, osolíme, opepříme a přidáme mouku.
  4. Petrželku omyjeme a nasekáme najemno, přidáme do hmoty. Vše důkladně promícháme.
  5. Do mističky přidáme 10 dkg mouky. Olej zahřejeme. Maso nejdříve obalíme v mouce, poté v ochucené bramborové hmotě. Necháme trochu okapat a v horké oleji smažíme z obou stran asi 5 minut.
  6. Přebytečný olej necháme okapat na papírovou utěrku.
Tip: Podáváme s čerstvým salátem.
Tip: Lze připravovat i z kuřecích prsou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře