Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečená pštrosí vejce

Receptynakazdyden.cz
Jednoduchý recept na kterém si pochutná celá rodina! Výborné na zpracování většího množství vařených vajec po Velikonocích.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 40 minut Snadné

Ingredience

  • 8 kusů vařených vajec
  • 500 gramů mletého masa
  • 1 kus střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 kus syrové vejce
  • dle chuti sůl, čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce Hellmann's delikátní majonézy
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 3 lžíce olivového oleje

Příprava

  1. Cibulku nakrájíme nadrobno a opečeme ji na lžíci olivového oleje dozlatova. Do mísy si dáme mleté maso, syrové vejce, sůl, pepř, opečenou cibulku a utřené stroužky česneku. Pořádně promícháme a jemně zahustíme strouhankou.
  2. 4 - 8 uvařených vajec oloupeme, opláchneme a obalíme připravenou masovou směsí. Obalená vejce položíme na pekáček jemně vymazaný olejem a pečeme při 170°C zhruba 40 minut.
  3. Podáváme s úžasným hořčicovým dipem, který si připravíme smícháním Hellmann's delikátní majonézy s hrubozrnnou hořčicí a velkou porcí salátu!
Tip: Podávejte se zeleninovým salátem nebo oblíbenou , bramborovou kaší.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře