Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečená vepřová plec prošpikovaná mladým česnekem

Hodnocení uživatelů:
10 minut 180 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1,3 kilogramů vepřové plece s kostí a kůží
  • 3 palice mladého čerstvého česneku
  • 2 karotky
  • 2 mladé petržele
  • 3 lístky libečku
  • 2 střední cibule
  • dle chuti voda a vývar
  • dle chuti sůl, pepř, mletý kmín,hl. mouka, slunečnicový olej

Příprava

  1. Plát vepřové plece (příčný řez vysoký 4 cm) očistíme od případných úlomků kostí. Maso z obou stran prošpikujeme stroužky mladého česneku a velmi vydatně osolíme, opepříme a okmínujeme. Takto připravený plát masa velmi zprudka opečeme na slunečnicovém oleji do zlatavé barvy.
  2. Na výpeku z masa orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev a petržel. Orestované maso i se zeleninou přendáme do litinového hrnce. Opečené maso společně se zeleninou podlijeme vývarem. Pod pokličkou litinového hrnce „táhneme“ v troubě při střední teplotě nejlépe 3 hodiny. Každou hodinu zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme již jen vodou do počáteční hladiny vývaru a opět „táhneme“ pod pokličkou.
  3. Maso po upečení vyjmeme a udržujeme teplé. Velmi silný masovo-zeleninový výpek i se zeleninou propasírujeme a následně jen velmi lehce zahustíme troškou hl. mouky a 10 minut provaříme. Maso porcujeme tzv. trháním – neboť je opravdu velmi měkké. Výbornou přílohou je vařený brambor s čerstvě sekanou pažitkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře