Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečená vepřová plec s karotkou a bramborem

Hodnocení uživatelů:
10 minut 50 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřové plece
  • 1 velká cibule
  • 1 kilogram karotka
  • 250 mililitrů mrkvová šťáva 100%
  • sůl
  • olivový olej
  • máslo
  • cukr
  • bílý pepř
  • hladká mouka

Příprava

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Maso s kořením promneme a dáme do pekáče společně s na hrubo nakrájenou cibulí. Podlijeme 3 dl vody a pečeme zakryté do změknutí masa. Posledních 20-30 minut pečeme na barvu bez zakrytí.
  2. Do hrnce nalijeme tři lžíce olivového oleje a 100 g plátku másla. Po rozpuštění másla přidáme na tenká kolečka nakrájenou karotku a zprudka opečeme.
  3. Po krátké chvilce přidáme jednu lžící krystalového cukru, osolíme, opepříme bílým pepřem a podlijeme čtvrt litrem za studena lisované 100 % mrkvové šťávy. Promícháme a necháme dusit na mírném plameni pod pokličkou.
  4. Když už jsou plátky mrkve skoro měkké tak v trošce vody rozmícháme jednu lžíci hladké mouky a vlijeme k mrkvi. Za častého míchání necháme na mírném plameni cca 10 minut provařit. Hotovou mrkev dochutíme oříškem másla (pro zjemnění a lesk omáčky).
Tip: Podáváme s bramborem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře