Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pečená žebírka

Hodnocení uživatelů:
15 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 750 gramů žebírka
  • dle chuti sůl, pepř, kmín, cukr
  • 1 balení sterilované zelí
  • 1 kus brambora
  • 2 kusy cibule
  • 3 lžíce oleje

Příprava

  1. Žebírka si nakrájíme na menší porce, okořeníme a dáme péct do trouby.
  2. Na zpěněnou cibulku dáme zelí, zalijeme vodou, dochutíme solí, cukrem a dusíme do měkka. Přidáme nastrouhanou bramboru a ještě chvíli povaříme.
  3. Žebírka během pečení poléváme. Až je maso měkké vyndáme z trouby a na talíři ještě překrájíme na menší kousky. Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.
Tip: Maso je dobré i studené.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře